Tovább a tartalomra

2013-02-14

FotóSarok Magazin – 24. szám

szerző: Korecz Márk

FotóSarok Magazin – 24. szám

Hírek, cikkek

Melyik a jobb választás? ISO100, vagy ISO160 többszörösei?

Korábban írtam egy cikket arról, hogy ISO 100 helyett az ISO 160-as érzékenység adja a jobb képminőséget, de ez a cikk, ha nem is hemzseg a hibáktól, de van benne pár tévhit. Ezt szándékozik most eme cikk tisztába tenni, ugyanis minden ISO értéknek van előnye és hátránya, valamelyik kezünkbe muszáj lesz beleharapni. Tovább a blogra!

Új stockfotó oldal, mely boríthatja a rendszert

Mint ahogy a petapixel.com oldal is beszámolt róla, Bruce Livingstone az iStockphoto alapító atyja új stockfotó oldalt indított, mely minden eddiginél nagyobb jutalékot kínál fotósainak. Az oldal viszont egyelőre meghívásos alapon működik. Olvasd tovább a blogon!

Dropbox a fotósok barátja

Ez a téma annyira magától értetődő volt számomra eddig, hogy eszembe sem jutott írni róla. Pedig csak annak kézenfekvő, aki régóta használja, de bizonyára vannak jópáran, akik nem ismerik a Dropbox szolgáltatását. Ezt abból látom, hogy a saját ismeretségi körömben is még korlátozott, macerás fájlküldő szolgáltatásokkal, és ingyenemailek óriásmelléklet funkciójával nyűglődnek, ha mondjuk arról van szó, hogy egy-két RAW fájlt át kell küldeni valakinek. Lássuk hát mivel könnyítheti meg a fotósok életét a Dropbox. Tovább a blogra!


Oktatás

Foto ABC fotótanfolyam

5 hetes Fotó ABC oktatásunk a népszerű RAPID tanfolyamunk “napközbeni” változata azok számára, akiknek az esti órák és a hétvégi gyakorlatok nehezen egyeztethetők össze a családi programokkal, és akik már próbáltak használati utasításokból és népszerű, színes kiadványokból megtanulni fényképezni, de valami mindig hiányzott…

Kezdés: 2013. február 26.

Ár: 45.000 Ft

Részletek és jelentkezés a weboldalon.

RAPID fotótanfolyam

Rapid fotótanfolyamunkon hivatásos fotóművészek, könnyed, színes stílusban, mindenki számára érthetően és megérthetően magyarázzák el a fényképezés olyan alapvető összetevőit, amelyeknek a tudatos használatával mindenki képes lesz a rendelkezésére álló fényképezőgéppel látványos, különleges képek készítésére.

Kezdés: 2013. március 1.

Ár: 48.000 Ft

Részletek és jelentkezés a weboldalon.

Egyénre szabott VIP fotótanfolyam

Egyéni időbeosztás alapján működő (78 órás) fotótanfolyam azok számára, akik nem tudnak, vagy nem akarnak szervezett képzésben részt venni, de szeretnének professzionális minőségű, igényesen komponált felvételeket készíteni az élet különböző területén.

Kezdés: Igény szerinti időpontban

Részletek a weboldalon.

Visszhang

Egyik legnépszerűbb oktatónk, Szalmás Péter fotóit is kiállították a Magyar Nemzeti Múzeumban lezajlott Olimpiai Fotókiállításon. Peti a Digi sport kamerájának is nyilatkozott. A megtekintéshez látogass el Visszhang oldalunkra!

 


Termékajánló

Canon EF 70-200mm f/4 L USM objektív

A legnépszerűbb L-es fehér cső. Szuper képminőség megfizethető áron.

Ár: 164 899 Ft

Canon Speedlite 430EX II vaku

A Canon közkedvelt rendszervakuja. TTL, Manuál, és Slave üzemmódok, High-Speed szinkron és 2. redőnyre szinkronizálás.

Ár: 69 899 Ft

Nikon SB-700 vaku

Az olcsóbbik Nikon rendszervaku, ám ez is széles körű szolgáltatásokat kínál: TTL, Manuál, Commander és Slave üzemmódok, FP gyorsszinkron, beállítható fényeloszlási minták és még sorolhatnánk.

Ár: 82 899 Ft

Színkorrekciós vakufólia

Univerzális színhőmérséklet módosító fólia rendszervakukhoz. 3-féle CTO, CTB és Neonfény valamint egy ND. A vakufejre tépőzárral rögzíthető. A szaküzletben kapható az élénkebb színeket tartalmazó effekt fóliaszett is.

Ár: 2 500 Ft /szett

 

Oszd meg másokkal!
Cikkek a kategóriából: Magunkról mondtuk

Hozzászólás nem engedélyezett.