Tovább a tartalomra

2013-01-28

FotóSarok Magazin – 23. szám

szerző: Korecz Márk

FotóSarok Magazin – 23. szám

Hírek, cikkek

Teszt: Canon EOS 6D vs. 5DII vs. 5DIII

Alig vártam már, hogy megjöjjön az új gép, így a tesztje sem várhatott sokáig. Tudom, hogy rengeteg fotós kíváncsi rá, hogy milyen a Canon 6D, és mindenki más ok miatt. Van aki csak kíváncsiságból, van aki dilemmázik, hogy 5DIII vagy 6D, 5DII vagy 6D és még sorolhatnám. Igyekszem minden kérdésre választ adni a cikkben. Olvasd tovább a blogon!

Hanyag teszt: kézben a Canon 1DX + 24-70/2.8L II

Az elmúlt egy héten lehetőségem volt egy Canon EOS 1DX-el dolgozni, leírnám hát a gondolataimat, de részletekbe menő tesztet ne várjatok, inkább afféle összbenyomást és véleményt, hogy kell-e és kinek kell egyáltalán “minden canonos álma”? Tovább a blogra!

Lassan, de biztosan jönnek a bare-bulb vakuk – Godox Witstro

A blog indulásakor egyik első cikkünk a bare-bulb vakukról szólt. Akkor azt mondtam, hogy ez a strobistok jövője. Az első játékos az amerikai Quantum Qflash volt, de észbe kaptak a kínaiak is: itt a Godox Witstro féláron. Akkus rendszervaku, csupasz villanócsővel és akár 360Ws teljesítménnyel! Részletek a blogon.


Oktatás 

Mesterkurzus: High-Fashion Beauty Retus

Tökéletes bőr, lágyítás nélkül, a textúra 100%-os megőrzése mellett! Separation, Apply Image, pixelszintű Dodge and Burn, 50%-os szürke Soft Light módban, testszobrászat Liquify nélkül.

Ha ezek mondanak neked valamit, de nem tudod hogy kell csinálni, itt a helyed!

Ha nem mondanak semmit, de gyakran fotózol portrét és a Photoshop alapjaival már tisztában vagy, szintén itt a helyed.

Ilyen nívójú retus workshop hivatalos szervezésben Magyarországon még nem indult!

Időpont: 2013. február 2-3.

Ár: 50 000 Ft / fő / két nap

Részletek a weboldalon. Jelentkezni a somogyi.emese@fotosarok.hu emailcímen lehet.

Mesterkurzus: Kreatív kisvakus világítás

A „Storbist” gyakorlatilag egy mozgalom, azon fotósok kezdeményezése, akik bebizonyították, hogy műtermen kívül, külső helyszínen is lehet stúdióminőségű világítást produkálni rendszervakukkal. Ha szeretnéd gyakorlatban megtapasztalni hogyan érdemes a kisvakukat, rendszervakukat önmagukban és különféle fényformálókkal használni beltérben és kültérben egyaránt, gyere el a Kreatív kisvakus világítás Mesterkurzusunkra.

Időpont: 2013. február 9.

Ár: 25 000 Ft

Részletek a weboldalon. Jelentkezni a somogyi.emese@fotosarok.hu emailcímen lehet.

Triplex Haladó fotótanfolyam

7 hetes Triplex haladó képzésünk azoknak szól, akik elvégezték alapképzésünket, vagy rendelkeznek már a fényképezés elméleti és gyakorlati alapismereteivel, amit egy szintfelmérő vizsgán bizonyítanak is. Haladó tanfolyamunk magasabb gyakorlati óraszámmal zajlik, mert alapvető fotótechnikai és kompozíciós kérdésekkel már nem foglalkozunk. Tananyagunkban a makrofotózás, az épületfotózás, a rendezvényfotózás, a modellfotózás és a portréfotó szerepel.

Kezdés időpontja: 2013. feburár 12.

Ár: 115 000 Ft

Részletek és jelentkezés a weboldalon.

Foto ABC fotótanfolyam

5 hetes Fotó ABC oktatásunk a népszerű RAPID tanfolyamunk “napközbeni” változata azok számára, akiknek az esti órák és a hétvégi gyakorlatok nehezen egyeztethetők össze a családi programokkal, és akik már próbáltak használati utasításokból és népszerű, színes kiadványokból megtanulni fényképezni, de valami mindig hiányzott…

Kezdés: 2013. február 26.

Ár: 45.000 Ft

Részletek és jelentkezés a weboldalon.

 


Visszhang

Három tükörreflexes fényképezőgépet ajándékoztunk az óbudai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény fotószakkörének, ahol autista gyerekeket tanítanak fotózásra, mely által önkifejezési lehetőségeik bővítik.

A Népszabadság Online cikkében olvashattok a történetről.

Fotóillusztráció: Kurucz Árpád (Forrás: nol.hu)


Termékajánló

Canon EOS 60D + 18-135mm kit

Középkategóriás Canon váz utazó zoomal. 18 megapixel, ISO100-12800 érzékenység, 5,3 kép/mp sorozat, FullHD videó, kihajtható LCD.

Ár: 314 899 Ft

Canon EOS 5D Mark II váz

Még kapható a Canon “nagy öregje”, ami még ma is megállja a helyét a DSLR-ek között. A legendás, fullframe szenzoros 5DII 21 megapixeles, ISO 50-25.600 érzékenységű, és olyan minőségű FullHD videóval bír, amivel éveken át operatőrök is szívesen dolgoztak világszerte, ráadásul a gépváz ára a történelem során most először kezdőik 4-es számjeggyel.

Ár: 499 800 Ft

Nikon AF-S 16-85mm f/3.5-5.6G DX ED VR objektív

A Nikon jó minőségű alapzoomja beépített optikai képstabilizátorral.

Ár: 169 899 Ft

Sandisk Extreme SDHC 32Gb memóriakártya

Megbízható, nagy kapacitású SD kártya, gyors sorozatú és/vagy FullHD videózásra alkalmas fényképezőgépekhez, kamerákhoz.

Ár: 16 500 Ft

 


Labor

Ho-hó, ez albumban jobban mutat!

Frissen szerzett téli élményeidet vesd papírra!

Papírkép már 45 Ft-tól, fotókönyv 4 675 Ft-tól.

Irány a labor!

 

Oszd meg másokkal!
Cikkek a kategóriából: Magunkról mondtuk

Hozzászólás nem engedélyezett.