Tovább a tartalomra

2010-08-03

Megnyílt a Sportélmény fotókiállítás

szerző: Korecz Márk
Sportelmeny_I_Korecz_Mark-Csak_egy_pici_kell_oa

Sportélmény címmel fotókiállítás nyílt kedden a Magyar Sport Házában Budapesten.

Az augusztus 31-ig látogatható tárlaton a májusi VI. Budapesti Nagy Sportágválasztó apropóján meghirdetett Sportélmény című fotópályázat nyertes és kiemelkedő munkái láthatók. A 105 fotográfiát felvonultató kiállítás megnyitóján kihirdették a pályázat nyerteseit: első helyezést ért el a fóti Korecz Márk (fotóiskolánk volt hallgatója – a szerk.) Csak egy pici kell című képe, második lett a solymári Doba István Szinkronban című fotója és harmadik a budapesti Szilvás Zoltán Jobb csapott című műve. A Képes Sport által odaítélt Művészi különdíjban részesült a solymári Doba István Mirror horror című alkotása, Sportágválasztó különdíjat kapott Tóth Imre Mezőtúrról (fotóiskolánk volt hallgatója – a szerk.) és Bartók Andrásné Leányfaluról. Az elismeréseket Molnár Zoltán, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, Lukács Zsuzsanna, a sportért felelős államtitkárság kabinetfőnöke, Dragóner Ildikó, a Nemzeti Sportszövetség marketingtanácsosa, valamint a Képes Sport képviseletében Berta Mihály adta át – közölte Koós-Lukács Tímea főkoordinátor kedden az MTI-vel.

A díjazott képeken túl az érdeklődők Cseh Norbert, Dobrovits Ádám, Forgó Béla, Hajas József, Kovács József, Kürti János, Marton Bea (fotóiskolánk volt hallgatója – a szerk.), Molnár Szabó Beáta, Oroszi Beáta, R. Kóródi Zsuzsa, Szabó Viktor és Újvári Gábor fotóit tekinthetik meg.

A hivatásos és amatőr fotósok által a rendezvényen készített képek megörökíthettek helyszíni eseményeket, olyan pillanatokat, melyek visszaadják az esemény szellemiségét, a többi között a sport és ember kapcsolatát, a sportág kipróbálását vagy a sport szépségét. A kiírásra 351 kép érkezett, ezeket Kozmann György olimpiai bronzérmes kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus, Kovács Gergely, a Képes Sport újságíró-szerkesztője és Tasnádi Dávid, a Képes Sport képszerkesztője, valamint a Nagy Sportágválasztó szervezőbizottsága zsűrizte.

A fotókiállítás anyaga a VII. Budapesti Nagy Sportágválasztón, szeptember 17-18-án is látható lesz majd.

Index, Pixinfo, MTI - Eredeti cikk itt és itt.

Oszd meg másokkal!

Szólj hozzá!